ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Vreemde zaken

Rijk worden…

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden. 

Pieter, de vader van onze kleinkinderen, heeft het slim voor elkaar. De wensen van de kleinkinderen tuimelen over elkaar.

Ze willen dit, ze willen dat. Maar zelfs als het zou kunnen dan vindt hij het niet verstandig om ze teveel te verwennen. Zelf voor je wens sparen is het devies. Ik sta er helemaal achter. Hij heeft een goed plan.

Onze stoofperenboom buigt diep onder zijn rijke oogst. Zo diep dat ik een aantal malen met mijn hoofd tegen een peer loop. Het is een goed perenjaar. Pieter stelt voor de kinderen de peren te laten plukken en aan de weg te verkopen. Een buurman verderop stelt royaal zijn stalletje beschikbaar voor de oogst en die valt niet tegen.

Via app-berichten blijf ik van de opbrengsten op de hoogte. Het rijk worden is niet meer tegen te gaan….