ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen, Vreemde zaken

Reservebank

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden. 

Het is herfst! Dan komt het lijstje met tuinprojecten al snel op tafel. Grote (renovatie)klussen in de tuin worden uitgesteld totdat er geen vogels meer broeden.

Daar ligt Het ‘herfstklussenlijstje’. Ik zie meteen, als ik de klussen langsloop, dat 80% door me-vrouw Els toegevoegd is. Wel duidelijk is wie ze moet uitvoeren. ‘Choose your battles’ heb ik geleerd dus zonder discussie aan de slag maar.

De eerste klus is het verplaatsen van een enorme sokkel. Ik graaf zijn voeten helemaal vrij maar hoe ik ook trek of duw, geen beweging in het beton te krijgen. De sokkel is onvermurwbaar. Ik geef me gewonnen en doe een beroep op mijn reservebank vol kracht; schoonzoons en dochters.

Met veel inventiviteit en power lukt het hen het beeld te verplaatsen. Het is indrukwekkend. Wat een luxe om terug te kunnen grijpen op zo’n reservebank.