ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Vreemde zaken

Binnenstebuiten….

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden. 

De telefoon gaat. Met Binnenstebuiten… Hmmm?? Na wat gestamel van mijn kant volgt een uitleg. Een tv-programma. Nooit gezien omdat het op een tijdstip wordt uitgezonden waarop wij geen televisie kijken.

Of er tuinopnamen gemaakt mogen worden. Ik hoef geen overleg met me-vrouw Els. Het is een diepe buiging voor de tuin. Ik stel de oer-Hollandse vraag, ‘of het geld kost…’ Niet dus. Ik ga akkoord.

De opnamen zijn inmiddels achter de rug. Een geweldige ervaring. Bijna een hele dag zijn de regisseur, cameraman en geluidsman bezig. Het weer is goed. Leuk om te zien hoe al die kleine stukjes film gemaakt worden met de bedoeling aan elkaar geplakt te worden. Uitzending zal ergens in september zijn. Een hele dag filmen zal verschrompelen door de regisseur tot 7-8 minuten?

Als het dan ook maar mooie minuten zijn.