ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Vreemde zaken

Het kan weer!!!

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Open tuindagen zoals we die in de agenda hadden gezet zijn door de corona-pandemie afgelast. De tuin verandert in één knip voor mij van bezoektuin in een vluchtplaats.

Geen gemarchandeer met de RIVM-maatregelen. Tenslotte val ik door mijn diabetes ineens in een serieus risicoprofiel. De tuin voelt meteen als een buffer tussen de boze buitenwereld en een veilige omarmende beschermengel. Ik leef in een bubbel en geniet intens.

Ik was erg benieuwd of ik mijn tuinwerk zonder de vele waardering van de bezoekers anders zou ervaren. Ik ontdek gelukkig dat ik geen applaus nodig heb om precies hetzelfde te doen wat ik altijd deed. En nu in vanaf 21 juni, langste dag, gaat de tuin weer open! Lees de spelregels op de website. Aanmelden verplicht.

Dan krijg ik te horen of ik er een potje van heb gemaakt. Of niet…

%d bloggers liken dit: