ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Vreemde zaken

Een diepe buiging

Natuurgekwetter – editie nummer 14  – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

De wereld zit in zak en as.

Af en toe grijpt het corona-monster mij ook bij de keel. Ik zit in de risicogroep als langdurig diabeet in combinatie met mijn leeftijd… Toch, realiseer ik mij dat ik ook zeer bevoorrecht ben. Ik kan zo de tuin inlopen.

Een dikke vette hommel vliegt zoemend in de hangende bloemen van de staartaar. Ik voel het zonnetje op mijn gezicht.

De helleborussen zijn op hun mooist. Net als de kievitsbloemen die her en der opkomen. Bij de vijver gele vlekken met slanke sleutelbloemen. Allemaal lijken ze een buiging te maken voor al die mensen die zich dapper verzetten tegen het virus. Het is gek te ervaren dat de natuur zich niets aantrekt van alle ellende. Het lijkt dwars tegenover de narigheid onverstoorbaar optimisme rond te strooien.

Dat is wel net wat we nodig hebben!

 

%d bloggers liken dit: