ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Vreemde zaken

Extra zakgeld verdienen!

Natuurgekwetter – editie nummer 42 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Oudste dochter en schoonzoon hebben een soort ‘gezinshuis’ met wel acht (opvang, eigen en pleeg)kinderen. Ik ben trots op hoe ze dat doen.

Schoonzoon heeft een goed principe. Hij pakt met een paar kinderen klusjes aan waarbij ze wat extra zakgeld verdienen. In mijn jeugd noemde je dat ‘heitje voor een karweitje’. Dát was voor een goed doel. Maar ik weet zeker dat de kinderen dit ook een goed doel vinden. Zo leren ze dat je wat moet doen voor geld.

Schoonzoon informeert of ik een klus heb. De stal staat vol met bankjes die in het voorjaar weer de tuin in gaan. Kunnen wel een schilderbeurt krijgen. Schoonzoon geeft het goede voorbeeld en ze gaan aan de slag.

Als ik véél later kom kijken moet ik erg lachen. Kinderen rennen spelend door de tuin en schoonzoon zit nog te kwasten.…

%d bloggers liken dit: