ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Vreemde zaken

Verlangen naar stilte

Natuurgekwetter – Week 18 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Vroeg wakker worden en de vogels horen jubelen. Dat heerlijke geluid glijdt mijn slaapkamer binnen en ik lig te genieten.
Ik realiseer me dat één van de vervelende dingen van tuinonderhoud is de herrie van de apparaten die daarvoor nodig zijn. Het is juist de stilte in de natuur die mij gelukkig maakt. Ik haat mijn oordoppen. Ik hoor geen vogel meer. Ook niet leuk voor mijn buren. Bovendien verbruiken ze benzine en zou ik graag energieneutraal willen leven.

Ik heb lang gespaard en onlangs een fors aantal apparaten ingeruild voor accu-alternatieven. De stroom komt van mijn 32 zonnepanelen. Buren en ik blij? Laat ik het zo zeggen, het scheelt hoorbaar. Maar bijvoorbeeld, onder andere, de graszitmaaier werkt niet op een accu. Onbetaalbaar nog.

En ik weet al zeker dat hij niet op mijn verjaardag, 17 mei, in cadeaupapier wordt binnengebracht…

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: