ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Overige fauna

Hoe lief…

Natuurgekwetter – Week 14 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

We hebben een tuinhaas. We zien hem met grote regelmaat door de tuin langs het huis lopen. Een moment van genieten. Hazen zijn immens prachtig. Ze hebben voor mij een prehistorische uitstraling. Door hun lange achterpoten zijn het net doorgeschoten puberslungels.

Natuurlijk kost de haas links en rechts jonge aanplant. Even slikken maar de natuur is niet alleen van mij. We moeten delen. Mooi vind ik ook om meerdere mannetjes achter de vrouwtjes aan te zien rennen dat uitmondt in een heus boksgevecht. Even lekker ‘rammelen’.

Ik maai voor de eerste keer mijn en er schiet een jong haasje uit de bosjes en verschuilt zich onder een trappetje. Jongen worden na geboorte meteen verlaten. Eens per etmaal komt moeder terug om te voeden. Dus geen paniek over een ‘verlaten’ jong en alleen maar genieten.

Kijk nu, wat een schatje…

%d bloggers liken dit: