ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Theater!

Kleuren boom

Natuurgekwetter – Week 45 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Ik blijf natuurlijk, weer of geen weer, op zoek naar de verborgen pareltjes in de tuin.

Daar over gesproken, het glad parelzaad is nu op haar mooist. Inderdaad alsof er glinsterende pareltjes her en der in de oksel van bladeren tussen het groen verscholen zit. Kleine witte zaaddoosjes. Heuse pareltjes.

Maar ik ben in een goede bui en wil het theatraler. Al snel antwoordt  de natuur. Een sperwer jaagt als een straaljager door de tuin. Achter een lijsterachtige aan die luidkeels schreeuwt. Spektakel. Tussen het groen ontsnapt het slachtoffer en vliegt de sperwer de andere kant op.

Alsof het geregisseerd is breekt ineens de zon door. Figuurlijk voor de lijsterachtige en letterlijk voor mij. Het licht wordt zacht door al het vocht en tovert de stekelige vormen van de kaardenbol prachtig tegen het licht af. Eindelijk, theater, je kunt er op wachten!

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: