ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

De wandelende encyclopedie

Encyclopedi

Natuurgekwetter – Week 41– ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Met grote regelmaat leiden we echte tuinliefhebbers en kenners rond. Dat rondleiden kent twee kanten. Mijn kant leidt vaak tot een niet te stuiten enthousiasme over wat de natuur ons toont. De andere kant maakt dat bezoekers mij wijzen op iets dat ik nog nooit eerder heb gezien.

Ik laat dat meestal niet merken maar op het moment dat iemand mij wijst op de, nog niet eerder geziene, bijenorchis huppelt mijn hart vrolijk door het bloemenweiland.

Bezoekers denken dat ik alles weet. Om hun teleurgestelde blik te voorkomen let ik tijdens de rondleiding scherp op.

Ik heb ontdekt dat elke groep een ‘wandelende encyclopedie’ kent. Zo iemand die alles weet. Bij een moeilijke vraag kijk ik naar de wandelende encyclopedie. Ik hoef maar even te wachten en het volledige antwoord volgt. Maar of ik er na dit stukje nog mee wegkom…?

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: