ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Vreemde zaken

Hoe schattig!

egel

Natuurgekwetter – Week 38 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

We doen er alles aan om de tuin egel-vriendelijk te laten zijn. Natuurlijk. Wie wil niet zo’n rondscharrelend prachtdier in zijn tuin hebben? Verrassend hoe snel ze voortbewegen!

Afgezaagde takken gebruiken we voor een takkenril. Een ideale plek voor egels om tussen te verschuilen voor vijand, slecht weer en als geboortekamer. Veel vijanden hebben ze eigenlijk niet want wie haalt het in zijn hoofd om een dier aan te vallen met zesduizend stekels? De grootste vijand is de mens, die rijden egels plat of spuiten ze met tuingif dood(ziek).

Hond Mozz ontdekt er soms één. Kwispelend en opgewonden staat hij voor het gevonden opgerolde egeltje. Voorzichtig met zijn neus op voldoende afstand.

Ik zie niet vaak egels in de tuin maar er zijn er veel. Hoe ik dat weet? Overal vind ik hun uitwerpselen. Lekker dan. Stank voor dank voor mijn egelvriendelijke tuin…

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: