ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Lees de bijsluiter!

Insecten

Natuurgekwetter – Week 34 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Werken in een tuin is helend voor lichaam en geest. Doctoren sturen zelfs mensen in de tuin.

En er is niemand die  dat zo goed begrijpt als ik. Als ik bezig ben in de tuin lijkt de tijd op te houden te bestaan en dat is op mijn leeftijd een welkome ervaring. Bovendien oefen ik spieren die ik twee keer in de week in de sportschool niet oefen. In de tuin krijg je spieren maar je hebt ze ook nodig. Beter dan daar voel ik me nergens.

Maar ik weet als geen ander dat het werken in de tuin grote risico’s met zich meeneemt. Zwiepende takken striemen tegen mijn bril. Motorzaag is gevaarlijk in gebruik. Nu is het mijn superallergie voor de gewone berenklauw die weer opspeelt. Brandblaren op mijn armen.

Tuinwerken is gezond, maar niet altijd staat op de bijsluiter…

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: