ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Hut bouwen

Hut bouwen

Natuurgekwetter – Week 32 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

In zo’n tuin hoort natuurlijk, ergens verscholen, een hut te zijn. Schoonzoon Jaap en ik kijken elkaar aan. Het is duidelijk. Er gaat gewerkt worden. Jaap neemt de leiding. Pallets, spijkers en lange schroeven. Ga ik regelen! Jaap zorgt voor een uitgebreid instrumentarium. Daar is ie van. Goede spullen.

Het mannelijke opportunisme maakt dat de agenda’s vandaag nog getrokken worden. Ik heb de plek al gevonden. Een mooie plek om een heimelijke hut te bouwen. Dat doen we dan ook.

Kleinzoon Floris zet het terrein af en assisteert. We lopen hem behoorlijk in de weg. De hut groeit gestaag. Als het plasticzeil op het dak ligt gaat het regenen. Snel de hut in. Hij lekt niet!

Het is een echte man cave geworden, hoor ik Jaap, zeggen. Dat is zeker. ’s Avonds zoek ik snel op internet de betekenis op…

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: