ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Alarmbellen

Natuurgekwetter – Week 31 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Het dringt nu langzaam duidelijk door. Afgelopen week lees ik in de Volkskrant, in het ledenblad van Natuurmonumenten en is het een belangrijk item op tv; topwetenschappers melden dat in nog geen dertig jaar tijd driekwart van de insecten is verdwenen!

Alarmbellen rinkelen en ik rinkel mee. De gevolgen voor onze (klein)kinderen zijn verwoestend. Elk mens kan helpen in de keuzes die hij elke dag maakt. Zoals de mate waarin wij bereid zijn duurzaam en zonder gif gekweekte groentes te kopen voor een hogere prijs. Help de boeren deze omslag maken.

Minder of geen vleeseten helpt ook. Zoek ander opties, spuit geen gif in je tuin. Niet het vliegtuig kiezen voor vakantie maar meer duurzame alternatieven. Ga vaker op de fiets naar de winkel?

Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor alle kinderen die je om je heen tegenkomt!

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: