ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Mien Ruys…

Mien Ruys

Natuurgekwetter – Week 28 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Old School of vintage, dat is helemaal hip. In dat kader hoort een lesje over Mien Ruys. Een internationaal bekende tuinarchitect uit Nederland. Overleden in 1999.

Haar tuinontwerpen benaderde ze rechtlijnig. Zij werkte graag met rechte vormen. Rechthoeken, vierkanten en heldere lijnen. Geen fratsen. In Nederland kreeg ze de bijnaam Bielzen Mien omdat zij de voortrekker was in het gebruik van spoorbielzen in tuinen… Dat idee werd breed omarmd gezien de talloze bielzen die vooral in de jaren zeventig in de tuinen verdwenen.

Ook werden massaal terrassen en paden voorzien van de gewassen grindtegel. ‘Het halve land is komen vol te liggen met die tegels. Daar heb ik wel spijt van’, zei ze ooit. Wij laten ons terras met grindtegels, omarmt door bielzen, voortbestaan.

Liefdevol praten we over ons ‘Mien Ruys-terras’. Pure nostalgie. Vanaf nu herkent u deze meteen!

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: