ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Vreemde zaken

Nieuwbouw

Nieuwbouw

Natuurgekwetter – Week 25 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

De bebouwing stormt op. Ongeveer 2700 woningen. Straks leunt de wijk tegen mijn tuin. Iedereen wil wonen en dat moet ook. Hier wordt de gevolgen daarvan zichtbaar. Natuur levert in voor verstening door huizen en wegen.

In dit gebied bevindt zich in opslagschuren al jarenlang een nest van een steenuiltje. Het kleinste uiltje dat je kunt tegenkomen. Bijzonder soort. Ongeveer net zo groot als de merel. Jaagt overdag.

De schuren slopen ze voor nieuwbouw en daarmee verdwijnt zijn nestplek. Vandaag lopen twee mannen mijn tuin in met tussen hen een soort doodskist. Een nestkast voor de steenuil. Er worden er drie in de buurt geplaatst zodat een uitwijk wordt geboden. Marters roven soms eieren uit de nestkasten. Deze luxe kast is ‘marterproof’.

Natuurlijk wil ik een steenuil in mijn tuin maar nog liever wil ik veel natuur waaruit hij niet verjaagd wordt.

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: