ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Vuil

Natuurgekwetter – Week 18 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

De oudere generatie noemt onkruid ‘vuil’. De haat tegen dit groen zit diep. In de kringloop van de natuur is nooit iets teveel. Alles kent zijn plek en heeft zijn belangrijke rol. Zonder het één niet het ander.

Duidelijker? Veel mensen houden van vlinders in hun tuin. De gehakkelde aurelia, dagpauwoog, atalanta, grote vos en landkaartje zijn vlinders die in elke tuin zeer welkom zijn.

Maar…. zonder brandnetels niet deze vlinders. Ze leggen hun eitjes, rupsjes eten de brandnetelbladeren op en dan volgt een onwaarschijnlijk wonder. De verandering van rups, via een pop, in een vlinder. Alle lichaamsdelen van de rups worden in de pop afgebroken en daaruit ontstaat de vlinder.

In je hoofd, door de wil er anders naar te kijken, kun je haat veranderen in liefde. Dat is waarmee niet alleen vlinders geholpen zijn, nee, ook misschien wel de mensheid…

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: