ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Vreemde zaken

Gardeners’ World

garderners world

Natuurgekwetter – Week 15 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.

Vrijdagavond, ik kan het weekend al ruiken. Veel tijd voor de tuin in zicht. Kan eigenlijk niet wachten. Maar eerst de vrijdagavond nog.

Ik zit op het bankstel naast me-vrouw Els. Ja, die is net als ik ook trouwe kijker en fan. Het BBC tv-programma dat elke echte tuinliefhebber kent en al 50 jaar bestaat; Gardeners’ World. Elke vrijdag zitten tuinliefhebbers klaar. Voor de bloemen maar óók voor, de vaak sjofel geklede, presenstator Monty Don.

Het programma begint pas als hij zijn vertrouwde zin uitspreekt ‘Hello, welcome to Garderners’ World’. Met zijn twee golden retrievers om zich heen legt hij uit hoe je planten tot wasdom laat komen, snoeit en waar je op moet letten. Ik hang aan zijn lippen.

In Engeland worden de mensen met een tuinschepje geboren. Daar gebeurt het en ik kijk het met plezier af. Inspiratie opdoen dus!

 

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: