ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Zwarte nagels….

Zwarte nagels….

Natuurgekwetter – Week 11 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.

Het tuinseizoen is nu echt aangebroken. In mijn grote tuin is altijd wat te doen. Het komt voor dat ik tussen twee werkafspraken snel even een uurtje meepak in de buitenlucht. Tijdens een gesprek op kantoor ontdek ik ineens dat de zwarte grond diep onder de nagels staat. Groeit er al gras uit? Met een schok trek ik ze van tafel en houd ze daar onder. Kijk mijn gesprekspartner in de ogen en onderzoek of die iets gezien heeft. Zwarte nagels, zo ben ik niet opgevoed. Ik krijg het er warm van. Daar zit ik dan in mijn pak maar met vieze handen. Eerlijk is eerlijk, dit is niet de eerste keer… Ik heb mijn hoofd niet meer bij het gesprek. Een tuin is leuk maar het is wel de bedoeling dat ik die niet meeneem naar mijn werk natuurlijk!

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: