ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Roken afleren…?

Cees Verkerke

Natuurgekwetter – Week 7 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.

Als jongeling ben ik veel te vinden in de natuur. Nesten zoekend dwaal ik door weilanden of zit op mijn knietjes bij het water vol met leven. Regelmatig kom ik rietsigaren, lisdodden, tegen. Een goede waterzuiveraar maar woekert agressief.

Regelmatig ga ik met mijn waadbroek mijn vijver in en dring ze terug. Bovenop de stengel zit de sigaar met magische aantrekkingskracht voor mij als kind.

Sigaarroken? Stoer! Dat wil ik ook. Ik breek de sigaar af en steek hem dan aan. Een heerlijke geur verspreidt zich. Ik stop hem in mijn mond. En zuig natuurlijk hard. Mijn mond vult zich helemaal met droge zaadpluizen. Ik probeer ze uit te spugen maar dat lukt niet…

Met mijn vingers zit ik nog langdurige pluizen uit mijn mond te pulken. Roken? Ik ben helemaal genezen! Dus kinderen, roken? Begin met een droge rietsigaar!

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: