ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Vreemde zaken

Kinderachtig…

Natuurgekwetter – Week 5 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.

De tijd van hard werken in de tuin is aangebroken. Maar in tegenstelling tot in de zomer kan ik dat werk nog voor me uitschuiven. Ook al ben ik zo niet, toch geniet ik van die mogelijkheid.

Het voorjaar schudt voorzichtig de winter van zich af. Als ik oplet dan ontdek ik de eerstelingen. Vroegbloeiende  longkruid, eerste blad van de sedum. Verrukkelijk. Ik zet ze in mijn geheugen op een lijstje. Straks aan de eettafel met me-vrouw Els gaat al het goede opletten zich uitbetalen. Ik gniffel al in gedachten.

Achteloos ga ik opnoemen wat ik zoal gezien heb en wel eerder dan me-vrouw Els. Het voelt als een soort van winnen. Ik weet, het is bijna kinderachtig maar toch…

De euforie van net eerder ontdekken. Ik geniet er drie keer van; de ontdekking, aan de eettafel en het nagenieten daarvan!

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: