Natuurgekwetter – Week 1 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.

Het is op de eerste dag van het nieuwe jaar nog stil in huis. De kerstboom staat er natuurlijk nog. De lichtjes vermeerderen zich in de ramen rondom. Er was een hoop en leuke kerst- en oudejaarsdagdrukte. Nu is het helemaal stil. Stilte voor of na de storm?

De vogels houden ook hun snavel. De stilte buiten klinkt als een lokroep. Zoals mijn vriendjes voor de ramen stonden te roepen en ik kon liplezen. ‘Cees, buitenspelen!’. Ja, buitenspelen, nog steeds het allermooiste wat er is. Toch doe ik het niet.

Ik zie een ekster klapwiekend door de tuin een streep trekken. Mooie vogel. Ik kijk wat voor mij uit. Mijmer wat. Zo ontstaat vanzelf mijn goede voornemen. Ik wil dit leren nog beter kijken naar alles wat ik in de natuur tegenkom. Mij weer verbazen, verwonderen en dat delen met u!