ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Vreemde zaken

Ons eigen Maria-kapelletje…

Kapelletje

Natuurgekwetter – Week 52 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Hij staat er al als wij het huis kopen. In het West-Fries zou je het een ‘boetje’ noemen… Een klein schuurtje.

Het boetje staat er wat nutteloos bij. Zonder dat ik me-vrouw Els inlicht koop ik een prachtig Maria-beeld. Eind december richt ik het plekje in als kapelletje en zet ook kaarsjes neer.

Als onze gasten tijdens de jaarwisseling naar bed gaan ruimen me-vrouw Els en ik de restanten van een leuke avond op. Als me-vrouw Els naar bed wil vraag ik haar nog even mee te gaan naar de tuin…

Eigenlijk wil ze dat niet. Gekkigheid van mij altijd. Een uil kijken? Het lukt toch.

We lopen met zaklamp naar het boetje. Me-vrouw Els is ontroerd als ze ons kapelletje ontdekt. We steken kaarsjes op voor elkaar, ons gezin en alle anderen mensen. Vanaf dan elk jaar. Ook dit jaar en ook voor u!