ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Vreemde zaken

Mistletoe; dat wordt zoenen!

Mistletoe

Natuurgekwetter – Week 51 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.

We laten de tuin achter ons maar stappen het groen van Hannover binnen. Een mooie stad. Een prachtig historische kern.

Het mooist vinden me-vrouw Els en ik uiteindelijk toch de grote prachtige parken. Meanderend riviertje en eeuwenoude bomen. Kaal. Heel kaal. Dat wel. Het maakt dat ze nog meer imponeren. Elk jaar een randje dikker. Niet zoveel anders als bij de meeste mensen trouwens.

Geldt zeker voor deze maand. Sjaal om, jas dicht. Wind om de kop. Genieten is bovenal makkelijk met de wetenschap dat een warme cappuccino nooit ver weg is…

Overal boven ons hangen in de kale bomen bossen met de groenblijvende maretak. Beter bekend als de mistletoe. Als je geliefde hier onderstaat mag, nee moet, je haar kussen. Het verhaal gaat dat dit geluk en liefde brengt.

Het zijn heel veel mistletoe’s dus de cappuccino moet even wachten…