ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Vreemde zaken

Hazen doodschieten

Natuurgekwetter – Week 47 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Doffe schoten. Ik kijk vanuit mijn tuin over de weilanden. Zie mannen in het groen over het veld lopen. Geweren in de aanslag, opgewonden hond. Klaar om de haas te doden.

Mijn maag keert zich bijna om. Ik ken mijn overgevoeligheid voor alles wat de natuur wordt aangedaan. Vernieling, gif en dood. De natuur heeft geen stem en daarom is het goed dat er mensen daartegen opstaan.

Een haas rent angstig heen en weer. Te dicht bij mij voor de jagers om te schieten. In volle paniek vliegt hij tegen een hek op en weer. Uiteindelijk ontvlucht hij mijn tuin in.

Welke schade kunnen die paar hazen hier aanbrengen? Natuurlijk is dat balen. Ook in mijn tuin eten hazen jonge plantjes op. Dat kost veel geld, maar de natuur is niet alleen van mij. Ik wil het best met ze delen!