ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Het scheppen van het paradijs

Paradijs

Natuurgekwetter – Week 42 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Voor mij is de tuin de poort naar schoonheid. Het is hier gewoon zoals het is. Totaal oorspronkelijk. De tuin doet zich niet mooier voor zoals veel mensen. Wat je ziet is wat je krijgt.

In het tuin blijft het paradijs lonken. Soms kan ik het bijna aanraken, denk ik. Het is weer weg voordat dit echt lukt. Het wakkert het verlangen aan door te gaan met vervolmaken. Tot het verlangen ingelost wordt.

Ik weet dat dit nooit zal gebeuren. Ik weet hoe mijn paradijs er uitziet. Het blijft aan me trekken. Ik ga door met scheppen en accepteer het onbereikbare. Omdat het op weg gaan met verlangen net zo mooi is als het inlossen daarvan.

Ik verbeeld de onrustige wind te horen fluisteren het paradijs te zien. Maar als ik beter luister is het fluisteren al weer verwaaid…