Natuurgekwetter – Week 41 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Ik zie er al dagen tegenop. Ik ga vijf populieren van ruim vijfenveertig meter laten verwijderen. Bij storm vallen flinke takken naar beneden en daar is een weggetje.

Hoe krijgt de boomverzorger het voor elkaar om vanaf het smalle weggetje deze joekels zonder schade rondom weg te halen? Als dat maar goed gaat.

Bij de boomverzorger merk ik geen spoor van angst of twijfel. Er komt een hydraulische kraan met een arm die bijna in de wolken schuift. Nu volgt spektakel. De boomverzorger zekert zich aan de kabel en wordt langzaam bijna vijftig meter de lucht in getild… Hij zet daar kabels vast en zaagt de enorme stam door.

De kraan takelt de stam tot languit op de weg. Stam gaat in stukken. De enorme takken in de versnipperaar. Wat een vakmanschap. Bewondering neemt al snel de plaats in van angst.