Natuurgekwetter – Week 33 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Afscheid nemen van je tuin voor twee weken. Veel mensen vragen ‘kun je wel op vakantie’? Of ze zeggen; ‘jij gaat zeker nooit op vakantie met zo’n mooie tuin om je heen…’.

Beiden opmerkingen begrijp ik. Maar me-vrouw Els en ik vinden het heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken. Ook al is dat vrijwel altijd ergens in Engeland.

Ik loop voorafgaande zo wat door mijn tuin te mijmeren. Tegelijk neem ik scherp waar. Hoe ver is die bloem open. Zal de kamperfoelie nog wel bloeien als ik thuis kom? Of erger, nu in knop en straks als ik terug ben uitgebloeid…

Een vlinder vliegt op mijn arm. Een Atlanta met sterk versleten vleugels. Ja, je hebt zomaar wat en daarom is het goed om te doen wat je nog graag wilt. Misschien is dat het enige juiste antwoord?