Natuurgekwetter – Week 32 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Half augustus gaat de eerste editie van de zintuigenwandeling van start. Ik neem u alvast mee voor een oefenstukje. Laat alle gesprekken in uw hoofd achter u. Zorgen over wat komen gaat laat u los en uw zintuigen gaan hier vanzelf aan het werk.

U gaat naar de geheime tuin. ‘Il giardino segreto’, het klinkt poëtisch in het Italiaans. Dit is een intieme schaduwtuin met schaduwminnende planten. Grote Oostenrijkse dennen vol klimop zijn rondom. Het is een tuin in een tuin. Je kunt er omheen lopen en vervolgens erin gaan om de bijzondere sfeer te voelen.

Sommige mensen ervaren een spirituele sfeer, anderen voelen alsof ze in een kathedraal zijn. Een sacrale atmosfeer is een mooie typering. In de geheime tuin is het in de zomer vijf graden koeler, ’s winters vijf graden warmer dan er buiten. Wat voelt u hier?