Natuurgekwetter – Week 31 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Half augustus gaat de eerste editie van de zintuigenwandeling van start. U krijgt niet alleen een plattegrond in uw hand. Nee, u gaat op pad met vragen. Vragen die uw zintuigen aan het werk zetten. Gaat het u lukken om de grote stilte van het heelal te horen achter het meest verre geluid? Dit eenmaal ervaren blijf je naar deze helse stilte verlangen.

De stress en drukte van alle dag maakt dat we onszelf  nauwelijks toestaan onze zintuigen te gebruiken. Ruik voluit bij de rozen in de kweektuin of bij de kamperfoelie. Wat ruik je?

Eén van de vragen luidt, welk stukje van de tuin zou je willen inlijsten? Een pracht cadeau voor jezelf om mee naar huis te nemen en bewust te zijn dat het jammer is dat we onze zintuigen zo weinig gebruiken. Kijk er af en toe even naar!