ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Zintuigen

Zintuigenwandeling = klaar!

Zintuigenwandeling - Els Verkerke

Natuurgekwetter – Week 30 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Tijdens een rondleiding door de tuin spreekt een vrouw mij aan. Of ik ook een speciale zintuigenrondleiding heb? Haar zoon is blind en houdt intens van de natuur. Nee, die heb ik niet. Maar de tuinnaam maakt schatplichtig.

In de tuin komt de gedachtenstorm in onze hoofd tot stilstand. Zintuigen openen zich en je bent in het hier en nu.  Dus zo’n zintuigenwandeling moet er komen!

Op de fundamenten van een oude opzet maak ik een bijzondere zintuigenbelevenis. Ons zintuigelijk waarnemen leunt sterk op zien. Met de ogen dicht blijft er niet veel over. Of juist meer? Voel de boomschors of de sfeer in de geheime tuin. Zet eens stap dichterbij of juist verderaf.

Half augustus gaat de tuin op zowel zaterdag als zondag open voor een zintuigelijke rondwandeling. Ik beloof u, u gaat meer beleven dan u voor mogelijk houdt…