Natuurgekwetter – Week 29 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Tuin ZintuigenVolgend jaar zijn Pim en ik veertig jaar vriend. We ontmoeten elkaar in militaire dienst. Er is meteen een klik. Vriendschap die zich alleen maar met de tijd verdiept.

We delen de liefde voor de natuur. Maar Pim is zeker geen Nico de Haan. Ik herinner mij nog goed Pims klassieke vogelgids. ‘Zien is Kennen’ van Rein Stuurman. Een boekje dat sluit met een drukknop. Opmerkelijk.

Een generatie vogelaars is hier groot mee geworden. Maar de naam en daarmee de basis van het boekje klopt helemaal niet. Het is juist ‘Kennen is Zien’. Hoe meer ik  van de natuur weet, hoe meer ik zie en rijker mijn wandelingen worden. Vreemd te realiseren dat wat ik nu zie er altijd al was maar niet door mij opgemerkt…

Misschien tijd als jubileumcadeau een nieuwe vogelgids? Of zou het daar toch niet aan liggen?