Natuurgekwetter – Week 28 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Felgeel is de teunisbloem. Elk jaar duikt hij her en der op in de border. Juist daar waar ik hem niet verwacht. Te mooi om weg te halen. Hoe erg hij ook van het kleurenschema afwijkt.

Overdag zijn de bloemen gesloten. Als de zon ondergaat, gaan ze open. Juist daarover wil ik het hebben. Het schijnt onvergetelijk te zijn als je het meemaakt. De bloembladen openen zich schoksgewijs binnen slechts enkele minuten. Speciaal voor insecten, als nachtvlinders, die in de donkerte actief worden.

Ik wil het meemaken. Ik wil er over meepraten. Ik wacht maar het openen gebeurt bij mij pas nadat ik het opgeef en verder ga. Dat spectaculaire openen, ik lees het in de natuurboeken maar heb nog nooit iemand gesproken die het zelf ziet.

Ik kan het sterke gevoel toch niet onderdrukken ergens in de mailing te worden genomen…