Natuurgekwetter – Week 23 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Soms kom ik zo’n indrukwekkende boom tegen. Ik kijk er letterlijk en figuurlijk tegenop. Loop er omheen. Zie zijn enorme takken strijdend met elkaar op zoek naar het meeste licht. Bomen die soms eeuwen voorbij hebben zien komen. Prachtig.

Ik hoor mensen vaak zeggen dat ze zo’n indrukwekkende boom zouden willen zijn. Er is een bomenhoroscoop gemaakt door de Kelten. Maan- en zonstand correspondeert met bomen en hun kenmerken.

Iedereen die het bomenhoroscoopboekje in handen heeft wil meteen zien welke boom hij/zij is en welke eigenschappen daarbij horen. Allemaal willen ze natuurlijk een beuk of eik zijn met alle toegeschreven bijzonderheden.

Het zoekresultaat valt vaak ronduit tegen. Wie wil nu een treurwilg zijn? Ik ben net jarig geweest. Ik zoek in het boek. Ik ben een kastanje. Iedereen krijgt wat hij/zij verdient, toch?

Een kastanje? Hmmm, ik klaag niet!