Natuurgekwetter – Week 21 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

In een achtertuin staan overal planten op kistjes en bankjes. Me-vrouw Els is al lang bezig met stekken verzamelen. De sfeervolle lange achtertuin is beschikbaar voor een heuse ruilmarkt in de beste Engels traditie. Die begint met zelfgemaakte taart. Een bakplaat vol. Voor mij dus eerst koffie met appeltaart.

Tuinbezitters nemen zelf opgepotte zaden, stekken en planten mee. Vooral om te ruilen of voor een klein prijsje te verkopen. Onrustig bewegen ze al rond bij de andere kraampjes. Om toch niet die ene mooie plant te missen.

In Engeland kom ik deze kleinschalige tuinmarktjes vaak tegen. Veel vrouwen, soms een man. Er wordt verkocht en geruild maar vooral veel gepraat. Lief en leed van tuin en plant. Nooit opschepperij.

Een mooi initiatief van twee tuinvrouwen, Gerda en Margriet. Het hoeft niet groots en commercieel om mooi te zijn. Juist niet.