Natuurgekwetter – Week 20 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

We kijken elkaar aan. Het enthousiasme is groot. We vinden in elkaar de passie en de liefde voor het groen maar ook de kwetsbaarheid daarvan. Ideeën rollen over tafel. We weten het zeker. Dit gaan we doen! Onze tuinen, kwekerijen en andere groeninitiatieven aan elkaar rijgen en trots onder ogen brengen voor een mooie dagen voor groenliefhebbers. Woorden vallen van tafel. Een paar blijven liggen. Daar vinden we elkaar.

Mede-tuinliefhebbers inspireren en laten genieten. Duurzaam (gifvrij) tuinieren. Niet meer stenen in de tuin maar minder. De biodiversiteit vergroten en dat aanmoedigen.

De kaart van Noord-Holland komt op tafel. Kruisjes markeren waar we zitten. We trekken daartussen een lijnen. Zo ontstaat onze ‘groene route’. Groen- en tuinliefhebbers kunnen kiezen waar heen. Eén bezoek of meerdere bezoekplekken aan elkaar knopen. En natuurlijk het liefst lekker duurzaam op de fiets…

Open tuin, onderdeel groene route; zondag 28 mei. Meer info over de groene route; www.degroeneroute.nl