ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Netwerk van samenwerking

Samenwerking

Natuurgekwetter – Week 2 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Ik  heb een simpele vogelvoedertafel. Drie stevige takken aan elkaar vastgebonden als een wigwam. Daar bengelen een voedersilo met zaad, een andere met pinda’s, vetbollen en een speciale vogelpindakaaspot aan.

Dit laatste is een nieuwe ontdekking. In korte termijn populair bij mensen vanwege het enthousiasme van de vogels. Het is een af- en aanvliegen. Een spel dat leidt tot een prachtig samenwerkingsverband.

Kool- en pimpelmezen, roodborsten pikken aan de vetbollen en zaadjes. De heggemus, houtduif en de merel ruimen op de grond gevallen exemplaren op. Gaaien, kauwen en eksters zijn de donderstralen van het speelplein. Als zij er zijn is het plein leeg.

Een kauw bereikt de pindakaaspot en verplaatst de openkant. De grote bonte specht klimt langs de tak en kan precies de pot met zijn lange snavel bereiken. Het lijkt wel een heel vogelboek dat tot leven komt.