ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

De prachtige kringloop

Kringloop

Natuurgekwetter – Week 49 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Vele bomen staan in mijn tuin als nudisten op een nudistencamping. Helemaal naakt. Zelfs geen blad om zoals bij elke schildering van Adam en Eva om nog iets te beschermen.

De winter klopt niet aan maar is al binnen. Loofbomen verliezen hun bladeren. Niet allemaal tegelijk. Links en rechts nog kunstzinnig mooie gele en oranje vlekken. Inspiratie voor vele schilders.

Zoals alles is wat er gebeurt in de natuur van nut. Ook de vallend bladeren. Ze bedekken de planten als een dekbed tegen de vorst. Dieren kunnen er, warm, onder schuilen. Merels zoeken er hun eten onder.  Het blad verteert en wordt compost en verbetert daarmee de grond weer.

Ik ga mij voor even met deze kringloop bemoeien. Ik zoek de mooiste bladeren. Samen met kleindochter Merin schilder ik ze, lekker warm binnen, na. Dan mogen ze weer terug in hun kringloop.