ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Zintuigen

Buurman, Koffie?

Tuin - zintuigen - heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 31 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Tuin - zintuigen - heerhugowaardDiervriendelijk tuinieren? Ga naar de kweker en meld je verlangens. Hij komt met de oplossing. Je wilt meer hommels? Hij komt met Echinacea (zonnehoed), bijvoorbeeld.

Toch moet ik het niet mooier maken dan het is. De eigen inbreng is heel betrekkelijk… Ja, de hommel komt graag op de zonnehoed zitten. Zeker! Maar heeft de buurman geen hommelaantrekkelijke planten en alleen maar tegels in zijn tuin dan is de hommel niet in de buurt en zal  hij ook niet komen. Nu niet, nooit niet.

Dieren volgen de groene weg richting jouw tuin. Onderbroken? Dan nemen ze een andere afslag.

Een diervriendelijke tuin begint met een goed gesprek met de buurman en een gezamenlijk verlangen tot meer vlinders, hommels, vogels en dieren in de tuin. He, buurman, kom je vanavond koffie drinken?? Zo niet, dan de tuin van Cees Verkerke maar bezoeken…