ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Een tuin is een kamer

Tuin

Natuurgekwetter – Week 47 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

TuinIk lees het in tuin- en woningbladen. Verleng je woning en maak een tuinkamer. Daar moet tuinmeubilair komen. Lekker zitten is natuurlijk belangrijk maar daar houdt het niet op.

Eerst was daar de vuurkorf, toen de buitenkachels. Het gaat steeds verder. Dan doel ik niet op hier en daar een verdwaalde Boeddha. De volgende stap is een tuinkeuken. Binnen buiten en buiten binnen. Ik snap het niet meer.

Ik kom uit een tijd waarin de tuin een verzameling planten, bomen en gras was. Dat trekt vogels, vlinders en andere betoverend  mooie wondertjes. Aan de kleuren kon je het jaargetijde herkennen. Zelfs dat is niet meer zo. Kunstgras is altijd even groen. ’s Avonds wordt het donker in de tuin. Bij mij is het kunstgras van buren misschien groener maar waar zijn de vogels, insecten en kwakende kikkers?