ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Overige fauna

Egelpannenkoek?

Natuurgekwetter – Week 4 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Egelpannekoek’s Avonds laat ik de hond nog even plassen in het bos tegenover ons. Ik loop langs het fietspad en onze hond Mozz begint onrustig te trekken. Ik zie al snel waarom. Op het fietspad loopt een egeltje. Een jong nog. Wat ziet dat er lief uit. Maar het is al januari! Egels horen in winterslaap onder een takkenril. Zonder echte winter ook geen slaap? Rondlopen naast voorbijrazende auto’s is in ieder geval geen goed plan. Straks is het een egelpannenkoek.

Zoals ik veel egels platgereden vind. Ik pak hem op. Pas nu krult hij zich in een bolletje. Machtig zie ik hoe hij zijn hele lijf hiermee beschermt. Vijfduizend stekels richting mij. Ik pak hem om in mijn tuin neer te zetten.

Hij bijt en maakt een chagrijnig geluid. Jammer, iets mee dankbaarheid was wel op zijn plaats geweest….