ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Brrrrr….

Spinnenweb

Natuurgekwetter – Week 39 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

SpinnenwebHet spinnenweb sluit zich om mijn gezicht. Gekleef overal. En o ja, waar is de spin? Achter mijn oren? Iedereen met een tuin kent het fenomeen… Je weet het maar het gebeurt toch. ’s Morgens even door de tuin lopen in september en ja hoor, spinnenwebdraden kleven overal in je gezicht.

Ik begin de volgende dag oplettend maar een moment van onachtzaamheid … Ja hoor, ik ben gevangen. De grootste dagvangst voor de spin. Waarschijnlijk van zijn leven. Ik sta daar de draden uit mijn gezicht te vegen en de spin kan zijn kunstwerk opnieuw gaan bouwen.

Er zijn heel veel spinnenwebben. Druppels en het uiteenspattend septemberlicht maakt dat ik ze nu zie. Overal. Meterslange draden. Spinnen als koorddansers die meters overbruggen. Vol bewondering zie ik door het mooie licht wat een kunstwerken het zijn. Alsof de tuin parelkettingen draagt.