ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Overige fauna

Stekelig

Natuurgekwetter – Week 32 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Egeltje - stekeligIk loop rond bij Dikke Prik: het egelopvangcentrum in Warmenhuizen. Kijk mijn ogen uit hoe de egel bij dit woonhuis centaal staat. Alles is egel. Er zijn wel honderdvijftig hokken waarin ze geholpen worden om weer in goede conditie te komen.

Het mooiste is niet wat ik hier zie maar voel. Barend en Marleen en alle vrijwilligers hebben zich intens verbonden met het lot van de kwetsbare egel. Daar komt alle energie vandaan om dit te kunnen doen.

Ik ga met vijf egels terug naar de tuin, hun nieuwe territorium. Nu moeten ze het weer zelf kunnen en doen. Takkenrillen genoeg om te schuilen en te slapen. Slakken als voedsel ten over. Met hun 6000 stekels kunnen zij zich prima verweren.

Zelfs de meest stekelige mensen vinden ze leuk. Komt dat vanwege hun aantrekkelijke winterslaap? Wie wil niet zo lang uitslapen…