ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Overige fauna

Lentetuin…?

Lentetuin - ZinTuigen - Heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 16 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Lentetuin - ZinTuigen - HeerhugowaardWat is eigenlijk een lentetuin? Het is natuurlijk dezelfde tuin als de wintertuin maar ziet er beslist anders uit. De tuin als een model op de catwalk. Steeds andere kleren. De kleren maken de tuin!

Het mooie aan een lentetuin vind ik beslist de kleur. Het frisse groen vult de gaten op. Het jammerlijke is dat de tuin zich regelmatig omkleedt maar dat is tegelijk ook het beloftevolle.

Komende zondag is de eerste opentuin. Ik zou u zo graag de grote bloemkelken van de magnolia tonen. Daarboven de lucht gevuld met de sneeuwstorm van de bloemen van de krentenboom. Maar als u komt is die al weer gedoofd. Weet niet wat u gaat zien zondag!

Het komt zo snel als het gaat. Het  mooie van voorjaar is dat de groei en bloei onstuitbaar is. Kom en zie; de tuin verrast!