ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog, Vreemde zaken

Groen? Wat moet je daarmee…

Groen - zintuigen - Heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 15 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Groen - zintuigen - HeerhugowaardGemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug. De coalitievormers zetten de belangrijke onderwerpen op de agenda. Ik vind daarbij geen woord in groen geschreven.

Afgelopen periode rukken grote grijpmachines abrupt al het groen uit de perken voor onderhoudsvriendelijke, dus goedkopere, groenoplossingen. Afschuwelijk om te zien. Ook enorme kapitaalvernietiging. Een gigantisch stuk van het enige bos in de hele omgeving wordt ingeruild voor asfalt. Op de stukjes vervangende groen worden vervolgens bouwvergunning afgegeven…

De bijzondere Mien Ruys tuin van Reigersdaal wordt, ondanks politieke toezeggingen, volslagen vernield. Mijn hart huilt. Waar is toch die politicus die gaat staan voor de stemloze natuur? Groen is geen economische factor dus telt niet mee.

Ik snap dondersgoed, met mijn bedrijfskundige achtergrond, de waarde van economie. Zeker nu. Maar bovenal de indringende waarde van de biodiversiteit. Maar door het huidige beleid word ik keihard in mijn gezicht uitgelachen.