ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Vreemde zaken

Positief 2014 beginnen!

2014 - ZinTUIgeN - Heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 1 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

2014 - ZinTUIgeN - Heerhugowaard

Op adem komen. Werkstress kwijtraken. Zuurstof produceren. Het wordt niet in geld uitgedrukt. Dus is het geen economische waarde. Nederland versteent…

Achter mijn tuin heeft de gemeente grond aangekocht voor woningbouw. De crisis blokkeert groei van woningen ten koste van groen. Rentelasten gaan door en drukken zwaar. Zeer zwaar. Uiteindelijk is duidelijk wie deze opportunistische plannen betalen!

Ik wil positief en constructief zijn. Ik droom. Het is tijd om al die weilanden vol te zetten met zonnepanelen. Burgers kunnen mee-investeren. Tussen de panelen zijn mooie groene, weelderig bloeiende, zones mogelijk.

En ik ben eerlijk. In deze droom huppelen de hazen het weiland uit, mijn tuin in en weer terug. De ijsvogel vliegt van mijn vijver naar de waterpartijen in het zonnepanelencomplex. Nu kost grondaankopen niet langer maar levert op. In alle opzichten. 2014 gaat duurzaam verrassen en wordt heel groen!