ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Dat tekstbordje…

in loving memory

Natuurgekwetter – Week 52 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

in loving memoryEen week alleen op vakantie in Schotland. Aan de westkust het plaatsje met de fraaie naam Poolewe. Met Inverewe Garden van de National Trust. Ik bezoek de tuin. Ik wandel en geniet. Uiteindelijk worstel ik me door het groen bij het rotsachtig einde.

Ik kom op een betoverende plek. Uitzicht op de riviermonding. Daar een eenvoudig bankje. Een bordje daarop geschroefd met de tekst ‘In loving memory of Jean, the view she loved so well’. Ik ben aangedaan. Een bankje, een plek, zoveel meer dan een grafsteen.

Op de mooiste plek in onze tuin, boven op de heuvel, staat ook een bankje. Met een tekstbordje. Onze geweldige hond Maid ligt daar begraven. Er is niet alleen een prachtig uitzicht over de vijver en tuin. Als ik op het bankje zit dan ligt hij voor even weer aan mijn voeten.