ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Een warm hart gewenst

Natuurgekwetter – Week 52 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Het is guur weer. Mijn gedachten dwalen terug. Naar die dag van afgelopen zomer. De zon was overdadig, fel en onbarmhartig. Het deed ons allen verlangen naar beschutting. Uiteindelijk vluchten we onder de lange armen  van de kastanje. De schaduw was troostrijk.

Daar zaten we aan die lange tafel. Ons gezin, onze dochters. Met hun trotse partners. Hun (pleeg)kinderen, onze kleinkinderen. Allemaal hoorden ze rond deze tafel. Als de zinnen en de liefde die stroomde draden waren dan zaten we verwikkeld in een net. Verbonden met en aan elkaar.

Het geroezemoes kroop door de tuin. Deed bloemen bloeien. Nu is het koud. Het kost mij geen moeite mij te verwarmen aan die mooie herinneringen van die dag in de zomer. Zoals ons hart altijd kan nagloeien aan het herleven van wat eens was en de winter voor even doen oplichten!