ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Vreemde zaken

Dieren doodschieten…

dieren doodschieten - de zintuigentuin - heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 46 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

dieren doodschieten - de zintuigentuin - heerhugowaardIn de vroege ochtend galmen geweerschoten over de velden achter mijn tuin. Jagers! Mijn maag draait zich om. Ik voel me verdrietig. In alles probeer ik vogels en hazen in mijn tuin een welkom te heten. Niet veel verderop worden ze afgeschoten. Ik begrijp er niets van. Wat maakt het dat je weerloze dieren wilt doden? Hoe kun je zoiets jezelf verantwoorden? Zien ze niet hoe mooi schepsel een haas of eend is?

De jager bergt zijn schuiltentje op. Hij vult zijn tas vol gedode dieren. Ik maak een foto voor bij dit stukje. Zou hij zich toch een beetje schamen? Want een andere gealarmeerde jager, zijn lieve Drentse patrijs op de bijrijderstoel, zet zijn auto midden op de weg recht voor die van mij. Intimidatie? Heel vervelend. Nu moet ik om weg te rijden eerst een stukje naar achterrijden…