ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Ware afgunst

Natuurgekwetter – Week 37 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Het is raar. Me-vrouw Els heeft een klein neusje maar ruikt van alles. Juist terwijl die van mij ‘groot geschapen’ is ruik ik nauwelijks iets! Meestal is dat jammer. Ik heb haar nog nooit een lathyrus ongesnoven voorbij zien gaan! Ook al moet ze over hekken, door sloten en andermans tuinen… Ze zal haar neusje er doorheen halen.

Tijdens een zwoele zomeravond kan me-vrouw Els plotseling tijdens onze tuinrondgang stil blijven staan. Ruik je die zachte geur van de kamperfoelie? Niet of nauwelijks dus… Zoveel zintuigen hebben we niet maar het ruiken, dat is niet mijn sterkste kant. Vaak zijn andere zintuigen dan beter ontwikkelt.

Ik doe altijd mijn best om dat dan te laten blijken. Zag je dat boomkruipertje op de boom? Gelukkig ontkent me-vrouw Els dat. Ja, je kunt niet alles hebben, zeg ik dan grootmoedig maar onmiskenbaar tevreden.